środa, 8 lipca 2009

Digestive Enzymes


Podstawowym warunkiem idealnego wykorzystania substancji odżywczych jest właściwy proces trawienia.

Digestive Enzymes
jest to enzymy trawienne, które umożliwiają trawienie, czyli proces fizjologiczny polegający na rozkładaniu złożonych cząsteczek (tłuszczy, białek, węglowodanów) na elementy prostsze. Jeśli podczas trawienia zabraknie któregoś z enzymów dochodzi do fermentacji, co powoduje bóle brzucha, wzdęcia, biegunki i zaparcia oraz inne dolegliwości przewodu pokarmowego.

Enzymy trawienne odgrywają istotna rolę w przekształcaniu pokarmu w energię. Rozkładają go na proste składniki, czyniąc je gotowymi do wchłonięcia przez przewód pokarmowy.

U osób stosujących Digestive Enzymes problemy trawienne znikają.

Enzymy i ich role :
  • Pepsyna w soku żołądkowym - rozkłada białka na albumozy i peptony
  • Papaina (enzym papai) - bierze udział we wstępnym trawieniu mięsa
  • Bromelaina - ma działanie przeciwzapalne, ułatwia trawienie białek i przyswajanie składników odżywczych z pokarmu
  • Lipaza - rozkłada tłuszcze na glicerynę i kwasy tłuszczowe
  • Amylaza - rozkłada węglowodany
Digestive Enzymes

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz